Изменения в составе Совета директоров АО "ForteBank"

Изменения в составе Совета директоров АО "ForteBank"

АО "ForteBank" (место нахождения Правления: Республика Казахстан, Z05P1P0/010017, г. Нур-Султан, ул. Достык, 8/1) (далее – "Банк") 13 июня 2019 года провело внеочередное общее собрание акционеров (далее – "Собрание"). По решению Собрания прекращены полномочия Ауэзова Магжана Муратовича, как члена Совета директоров Банка и Бектурова Рустема Сабитовича, как члена Совета директоров Банка – независимого директора Банка.

Вместе с тем в соответствии с решением Собрания с 14 июня 2019 года членами Совета директоров Банка, в качестве представителей интересов Утемуратова Булата Жамитовича, акционера Банка, избраны: Мирзабеков Марлен Оразбекович и Бектуров Рустем Сабитович. Установлено, что сроки полномочий М. Мирзабекова и Р. Бектурова, как членов Совета директоров Банка истекают одновременно с истечением срока полномочий Совета директоров Банка в целом, то есть на момент проведения годового общего собрания акционеров Банка в 2022 году.

Таким образом, в настоящее время Совет директоров Банка выглядит следующим образом:

· четверо представителей интересов акционера: Мирзабеков Марлен Оразбекович, Бектуров Рустем Сабитович, Утемуратов Ануар Булатович, Исатаев Тимур Ризабекович;

· двое независимых директоров: Пандза Хуберт Альберт, Абдразаков Ельдар Советович.

В ходе состоявшегося заседания Совета директоров 14 июня 2019 года, Мирзабеков Марлен Оразбекович избран Председателем Совета директоров Банка. Кроме того, на данном заседании Совета директоров Банка были изменены составы комитетов Совета директоров Банка.

Changes in the Composition of the Board of Directors of ForteBank JSC

ForteBank JSC (Management Board is located at:bldg. 8/1, Dostyk str., Nur-Sultan city, Z05P1P0/010017, Republic of Kazakhstan) (hereinafter the "Bank") held an Extraordinary General Meeting of Shareholders on June 13, 2019 (hereinafter the "Meeting"). By resolution of the Meeting, the powers of Mr. Magzhan Muratovich Auezov as a member of the Board of Directors of the Bank, and Mr. Rustem Sabitovich Bekturov as a member of the Board of Directors of the Bank – an independent Director of the Bank, were terminated.

At the same time, in accordance with the resolution of the Meeting, from June 14, 2019, the followings were elected members of the Board of Directors of the Bank as representatives of the interests of Mr. Bulat Zhamitovich Utemuratov, a shareholder of the Bank: Mr. Marlen Orazbekovich Mirzabekov and Mr. Rustem Sabitovich Bekturov. It has been established that the terms of office of Mr. M. Mirzabekov and Mr. R. Bekturov as members of the Board of Directors of the Bank shall expire simultaneously with the expiration of the term of office of the Board of Directors of the Bank as a whole, that is, at the time of the Annual General Meeting of Shareholders, in 2022.

Thus, currently the Board of Directors of the Bank is as follows:

· four representatives of shareholder’s interests: Mr. Marlen Orazbekovich Mirzabekov, Mr. Rustem Sabitovich Bekturov, Mr. Anuar Bulatovich Utemuratov, Mr. Timur Rizabekovich Issatayev;

· two Independent Directors: Mr. Hubert Albert Pandza, Mr. Yeldar Sovetovich Abdrazakov.

During the meeting of the Board of Directors held on June 14, 2019, Mr. Marlen Orazbekovich Mirzabekov was elected the Chairman of the Board of Directors. In addition, at this meeting of the Board of Directors of the Bank, the composition of the committees of the Board of Directors was changed.