Итоги голосования на внеочередном общем собрании акционеров АО "ForteBank", состоявшемся 13 июня 2019 года

АО "ForteBank" (место нахождения Правления: Республика Казахстан, Z05P1P0/010017, г. Астана, ул. Достык, 8/1) (далее – "Банк"), сообщает об итогах голосования на внеочередном общем собрании акционеров Банка (далее "Собрание"), состоявшемся 13 июня 2019 года, с 10.00 до 11.00 часов времени г. Нур-Султан по адресу: Республика Казахстан, Z05P1P0/010017, г. Нур-Султан, ул. Достык, 8/1, 8й этаж, конференц-зал "Astana".

В соответствии с утвержденной повесткой дня на Собрании был рассмотрен вопрос "О составе Совета директоров Банка и об определении уровня вознаграждения членов Совета директоров Банка".

По результатам голосования на Собрании были приняты следующие решения:

– с 13 июня 2019 года досрочно прекращены полномочия Ауэзова Магжана Муратовича, как члена Совета директоров Банка и Бектурова Рустема Сабитовича, как члена Совета директоров Банка – независимого директора Банка;

– с 14 июня 2019 года членами Совета директоров Банка, в качестве представителей интересов Утемуратова Булата Жамитовича, акционера Банка, избраны: Мирзабеков Марлен Оразбекович и Бектуров Рустем Сабитович;

– установлено, что сроки полномочий Мирзабекова Марлена Оразбековича и Бектурова Рустема Сабитовича, как членов Совета директоров Банка, истекают одновременно с истечением срока полномочий Совета директоров Банка в целом, то есть на момент проведения годового общего собрания акционеров Банка в 2022 году;

– определены размеры ежемесячного фиксированного вознаграждения членов Совета директоров Банка, а также установлено, что иные выплаты, а также компенсации расходов членам Совета директоров Банка осуществляются в размерах и порядке, установленных Политикой вознаграждения членов Совета директоров АО "ForteBank" и возмещения их расходов.

Справочно. Общее количество простых голосующих акций Банка, представленных на Собрании в течение всего времени его проведения – 73 722 738 810 (98,5982 % от общего количества простых голосующих акций).

Results of voting at the Extraordinary General Meeting of Shareholders of ForteBank JSC held on June 13, 2019

ForteBank JSC (Management Board is located at: bldg. 8/1, Dostyk str., Nur-Sultan city, Z05P1P0/010017, Republic of Kazakhstan) (hereinafter the "Bank") reports on the results of voting at the Extraordinary General Meeting of Shareholders of the Bank (hereinafter the "Meeting") held on June 13, 2019, from 10.00 to 11.00 by Nur-Sultan city time at: "Astana" Conference Room, 8th floor, bldg. 8/1, Dostyk str., Nur-Sultan city, Z05P1P0/010017, Republic of Kazakhstan.

In accordance with the approved agenda, the Meeting considered the issue “On the composition of the Board of Directors of the Bank, and on determining the level of remuneration of members thereof.”

Based on the results of voting at the Meeting, the following resolutions were passed:

– from June 13, 2019, the powers of Mr. Magzhan Muratovich Auezov as a member of the Board of Directors of the Bank, and Mr. Rustem Sabitovich Bekturov as a member of the Board of Directors of the Bank – an Independent Director of the Bank, were terminated early;

– from June 14, 2019 the followings were elected members of the Board of Directors of the Bank as representatives of the interests of Mr. Bulat Zhamitovich Utemuratov, a shareholder of the Bank: Mr. Marlen Orazbekovich Mirzabekov and Mr. Rustem Sabitovich Bekturov;

– it has been established that the terms of office of Mr. Marlen Orazbekovich Mirzabekov and Mr. Rustem Sabitovich Bekturov as members of the Board of Directors of the Bank shall expire simultaneously with the expiration of the term of office of the Board of Directors of the Bank as a whole, that is, at the time of the Annual General Meeting of Shareholders, in 2022.

– the amounts of monthly fixed remuneration of the members of the Board of Directors of the Bank have been determined, as well as it has been established that other payments and reimbursement of costs to the members of the Board of Directors of the Bank shall be made in the amount and in the manner established by the Policy of Remuneration of Members of ForteBank JSC Board of Directors and Reimbursement of Costs thereof.

For reference. Total common voting shares of the Bank represented at the Meeting during the whole time thereof – 73,722,738,810 (98.5982 % of the total common voting shares of the Bank).