Информация об изменениях в составе Совета директоров и Правления АО "ForteBank

Пресс-релиз

Астана, 20 декабря 2016 – Акционерное общество "ForteBank", находящееся по адресу: Республика Казахстан, 010017, г. Астана, ул. Достык, 8/1 (далее – Банк), сообщает о следующих изменениях в составе Совета директоров и Правления Банка.

20 декабря 2016 года состоялось заседание Совета директоров Банка, в ходе которого был рассмотрен вопрос: "Об изменениях в составе Правления Банка", в рамках которого были приняты следующие решения:

1) прекратить 20 декабря 2016 года полномочия Куанышева Талгата Жумановича как члена Правления Банка – Председателя Правления Банка.

2) избрать с 21 декабря 2016 года Ауэзова Магжана Муратовича членом Правления Банка – Председателем Правления Банка.

3) прекратить 20 декабря 2016 года полномочия Нурумбетовой Шолпан Мукашевны как члена Правления Банка – заместителя Председателя Правления Банка.

4) избрать с 21 декабря 2016 года Андроникашвили Гурама Левановича членом Правления Банка – первым заместителем Председателя Правления Банка, освободив его от должности члена Правления Банка – заместителя Председателя Правления Банка.

В рамках рассмотрения данного вопроса Ауэзов Магжан Муратович уведомил Совет директоров Банка о досрочном прекращении его полномочий как члена Совета директоров – независимого директора Банка с 20 декабря 2016 года по его собственной инициативе. Таким образом, полномочия Ауэзова Магжана Муратовича как члена Совета директоров – независимого директора Банка прекращены с 20 декабря 2016 года в соответствии с пунктом 4 статьи 55 закона Республики Казахстан "Об акционерных обществах".

Press release

Astana city, 20 December 2016 – ForteBank Joint Stock Company located at: 8/1, Dostyk str., Astana city, 010017, Republic of Kazakhstan (hereinafter referred to as the “Bank”), hereby informs on the following changes in the composition of the Board of Directors and Management Board of the Bank.

On 20 December 2016, a meeting of the Board of Directors was held whereat the issue «On Changes in the Composition of the Management Board of the Bank” was considered. Within this issue, the following resolutions were adopted:

1) the powers of Talgat Zhumanovich Kuanyshev as a member of the Management Board of the Bank – Chairman of the Management Board of the Bank to be terminated on 20 December 2016.

2) Magzhan Muratovich Auezov to be elected as a member of the Management Board of the Bank – Chairman of the Management Board of the Bank from 21 December 2016.

3) the powers of Sholpan Mukashevna Nurumbetova as a member of the Management Board of the Bank – Deputy Chairwoman of the Management Board of the Bank to be terminated on 20 December 2016.

4) Guram Levanovich Andronikashvili to be elected as a member of the Management Board of the Bank – First Deputy Chairman of the Management Board of the Bank from 21 December 2016, by having him dismissed from the post of a member of the Management Board of the Bank – Deputy Chairman of the Management Board of the Bank.

Within consideration of this issue, Magzhan Muratovich Auezov informed the Board of Directors of the Bank on early termination of his powers as a member of the Board of Directors – Independent Director of the Bank from 20 December 2016 on his own initiative. Thus, the powers of Magzhan Muratovich Auezov as a member of the Board of Directors – Independent Director of the Bank were terminated from 20 December 2016 pursuant to article 55.4 of the Republic of Kazakhstan Law “On Joint Stock Companies”.